Jag hittade det!!
Mauros mussla
Vin: Weinbach Riesling Resérve
5 skivor pancetta (1-200 g)
1 blomkålshuvud
1 klyfta Vitlök, hackad
1 schalottenlök, hackad
3 dl grädde
1-2 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
ärtskott, för garnityr
15 färska pilgrimsmusslor
4-5 klyftor vitlök
smör – gärna franskt opastoriserat
Dela blomkålen i mindre bitar och koka långsamt i grädden tillsammans med vitlök och schalottenlök, ca 30 min.
Lyft ur blomkålen med hålslev till en mixer (spar grädden), mixa blomkålen med vitvinsvinägern och lite smör, smaka av med salt och peppar.
Späd ev. med kokgrädden till önskad konsistens.
Ställ undan och håll varmt.
Hetta upp en panna med smör och lägg i vitlökshack, stek sen musslor på båda sidorna, krydda med salt och peppar.
Lånade bild och receptet här
Mmmm såg precis programmet inspelat , och blev sugen på musslorna med...
Lät smarrigt!
Äter gärna pilgrimsmusslor,
men tror aldrig jag tillagat själv..
Dags att prova kanske!