Ett halmstrå... till

Ni vet ju att jag ständigt kämpar mot vågen. Ständiga nya dieter och medel och metoder.
Tränar hårt i perioder, därimellan tröttnar jag helt.
Jag tror på något sätt att jag är "felprogrammerad"... När jag växte upp var jag mager, blev alltid itutad att äta mer och att äta fett. Jag "var duktig" när jag åt mycket.
Senare så behöver jag ju snarare äta mindre och "smalare", men det är svårt. Jag har det ju i ryggmärgen liksom. Äter lite till utan att ens reflektera.

Därför har jag nu beställt denna bok, för att försöka tänka på ett nytt sätt.


För många är bantning en serie misslyckade experiment. Trots kaloriräknare, stegmätare, hushållsvåg och viktcoaching går vikten snarare upp än ner.

Att det enda som hjälper är att äta mindre och röra sig mer är något som överviktiga fått höra till leda. Men så enkelt är det faktiskt inte. Vägen till en framgångsrik och hållbar viktkontroll går via hjärnan. Den har en överordnad roll när det gäller vårt grundläggande behov av mat och dryck. Hjärnans belöningssystem är en osynlig supermakt som styr vårt handlande på gott och ont, och som föredrar mat som skjuter blodsockernivån i höjden och ger oss en omedelbar kick.

I den här boken får du veta hur man samarbetar med belöningssystemet i stället för att kämpa emot det. Det är lättare att banta med än mot hjärnan! Hjärnkoll på vikten vänder sig både till dig som vill gå ner i vikt och till dig som ger råd om vikt och hälsofrågor.Kommentarer
Postat av: SOFFIE

hoppas du får några bra tips!

jag kör lite GI nu efter sommarens all god mat + dryck!+ massor av långpromenader,får se om det blir nåt bra resultat:)

2010-08-02 @ 20:15:09
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Madeleine

Lätt som en intressant bok. Det är hur lätt som helst att gå ner i vikt, men sen att behålla vikten är värre, jag vet, hjärnan tycker man ser fräsch ut o börjar äta som vanligt igen o sen är man tillbaka till början igen. När du lästen släng in lite tips i bloggen. Kram Madde

2010-08-02 @ 20:46:35
URL: http://www.uskans.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0