Åsa svarar... igen

Min första fråga,
tips på en bra ansiktsmask man kan göra själv?
Känner mig något grådaskig i ansiktet och behöver
fräschas upp!

Tacksam patient ;-)
Jag letade upp följande hemmagjorda masker, och jag hoppas att någon av dem kan vara till belåtenhet! =)

LUNGNANDE:
1 msk honung
1 msk natruell yogurt
Blanda omsorgsfullt honungen och yogurten i en skål. Ställ in skålen i kylen tillsden har en behaglig tempratur, medans skålen står inne i kylen tvättar du nogrant rent ansiktet med ljummet vatten. Undvik tvål på grund av att den lätt torkar ut huden. Använd istället en rengöringskräm som innehåller naturligavitaminer och som inte har testats på djur. Applicera varsamt masken på huden, undvik ögonen och munnen där huden är välldigt känslig. Den här masken fungerar suveränt på bränd eller irriteradhud. Låt verka i 20 minuter

ÅTREFUKTANDE:
1 Avocado
Mosa avokadon till en jämn, slät smet. Det kan ta ett tag och om det är absolut nödvändigt kan du tillsätta en gnutta vatten. Avokadon innehållergott om fleromättat fett som är bra för torr hy. Innan du applicerar masken skall du rengöra ansiktet med ljummet vatten och en rengörningskräm som inte har testats på djur och innehåller mycket vitaminer. När huden är handukstorr ska du varsamt applicera masken över hela ansiktet, dom enda områdena som man ska undvika är runt ögonen och munnen. Låt den värka i 20 minuter.

MOT ACNE OCH FINNAR:
1 citron
1 dl vatten
2 msk vinäger
Blanda ihop ingredienserna och badda sedan noggrant ansiktet med detta. Fokusera på områdena där du ofta får acne eller kvisslor. Den här ansiktsmasken innehåller rikt med C-vitaminer vilket gör att du ser både piggare och fräschare ut. Dessutom arbetar den sig in i porerna och avlägsnar överflödigt fett som oftast leder till acne. När du tar bort masken skall du rengöra ansiktet med ljummet vatten och en rengörningskräm som inte har testats på djur och innehåller mycket vitaminer.

DJUP RENGÖRANDE:
1 avocado
1/2 msk vetekli
1tsk flingsalt
Blanda ihop ingredienserna i en skål och applicera på ett rengjort ansikte. Låt den verka i cirka 20 minuter innan du avlägsnar den med ljummet vatten. Den har masken har en peelande effekt vilket gör att den avlägsnar döda hudceller och låter ny, fräsch hy ta plats!

Kommentarer
Postat av: Anna

Ska verlkigen prova dessa masker. Ska ha lite spakväll med döttrarna nästa söndag då vi ska ha hår inpackning och ansiktsmasker. Ska prova den mot acne då jag får problem med kvisslor lite då och då.

2011-04-17 @ 18:37:45
URL: http://www.livetskavaragott.blogspot.com
Postat av: Ann Catrine

Tack söta dr Åsa!

Återfuktande får det bli ;-)2011-04-17 @ 19:42:49
URL: http://mormormu.blogg.se/
Postat av: Anna

Åh vad kul med lite hemmagjorda masker, ska nog köra på den där återfuktande =)

Tack för tipsen.

2011-04-19 @ 10:35:40
URL: http://ionlywish.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0