Svamprisotto

Jag älskar risotto, men har aldrig gjort det själv.
Tänkte testa en svampvariant till helgen. (Hittade receptet här.)

  • 4 dl rundkornigt risottoris (avorioris)
  • 4 msk olivolja eller smör
  • 8 dl buljong, grönsak eller kyckling
  • 200 gram färsk svamp, ex. 8 färska champinjoner eller annan svamp alt. en deciliter torkad svamp
  • 4 msk riven parmesan eller grano padano
  • salt och vitpeppar
    1. Rensa och hacka svampen i tärningar ca 1x1 cm stora.
    2. Fräs svampen i olivolja eller smör i cirka 2 minuter.
    3. Tillsätt risottoriset och vänd runt.
    4. Täck riset med buljong och låt vätskan koka in. Spä sedan efter hand och rör då och då.
    5. Salta och peppra efter smak.
    6. Koka risotton i 25 - 30 minuter.
    7. Smaka av och koka eventuellt längre om riskornen är för hårda i mitten de ska dock ha lite tuggmotstånd.
    8. Spä med mer vatten om ni vill ha en såsigare risotto.
    9. Vänd i riven ost som parmesan eller grano padano innan servering. Vidare kan du också ha i lite mer olivolja, salt och peppar. Spara ev. lite rivne ost att garnera med.

    Kommentarer
    Postat av: AnnicaB

    Lagar ofta italiensk risotto enligt ovan. Tänk bara på att du skall röra om OAVBRUTET under kokningen. Alla 20 minutrarna. Väl värt mödan!

    2011-05-19 @ 10:55:25
    Postat av: Anna

    så himla gott!

    & lätt! jag rör inte ens så himla mycket och det blir prima i alla fall :)


    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0