Svamprisotto
Jag älskar risotto, men har aldrig gjort det själv.
Tänkte testa en svampvariant till helgen. (Hittade receptet här.)
- Rensa och hacka svampen i tärningar ca 1x1 cm stora.
- Fräs svampen i olivolja eller smör i cirka 2 minuter.
- Tillsätt risottoriset och vänd runt.
- Täck riset med buljong och låt vätskan koka in. Spä sedan efter hand och rör då och då.
- Salta och peppra efter smak.
- Koka risotton i 25 - 30 minuter.
- Smaka av och koka eventuellt längre om riskornen är för hårda i mitten de ska dock ha lite tuggmotstånd.
- Spä med mer vatten om ni vill ha en såsigare risotto.
- Vänd i riven ost som parmesan eller grano padano innan servering. Vidare kan du också ha i lite mer olivolja, salt och peppar. Spara ev. lite rivne ost att garnera med.
Kommentarer
Postat av: AnnicaB
Lagar ofta italiensk risotto enligt ovan. Tänk bara på att du skall röra om OAVBRUTET under kokningen. Alla 20 minutrarna. Väl värt mödan!
Postat av: Anna
så himla gott!
& lätt! jag rör inte ens så himla mycket och det blir prima i alla fall :)
Trackback